Haber

Özgür Demirtaş’tan Köfteci Yusuf yorumu: Altından mafyavari gruplar çıkabilir mi?

Köfteci Yusuf’un, ürünlerinde domuz eti tespit edildiği gerekçesiyle Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tağşiş listesine girmesinin ardından tartışma sürüyor. Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, “Böylesine küçük bir oran için Milyonlarca dolar değerindeki işletme ÖYLE BÜYÜK bir riske girer mi?” diye sordu, ‘mafyavari gruplar’ uyarısı yaptı.

Özgür Demirtaş sosyal medya hesabından konuya ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

“Köfteci Yusuf olayı hakkında farklı düşünüyorum.

Milyonlarca Dolar değerine ulaşmış bir işletme SALAK mı da BİNDE BİR oranında domuz eti kullansın?.

Domuz eti, normal etin yarı fiyatına olsa bile (ki değil), 1000 Birim maliyeti olan köfte 999.5 Birim maliyete iner.

Böylesine küçük bir oran için Milyonlarca dolar değerindeki işletme ÖYLE BÜYÜK bir riske girer mi?

Bu işin altından işletmeyi UCUZA satın almaya çalışan mafyavari gruplar çıkabilir mi? Bir düşünelim isterim!…”

Prof. Demirtaş, oranın belli olmadığı uyarıları üzerine ise şu paylaşımı yaptı:

“Aşağıda verdiğim örnekte Binde Bir oranını kullandım. UYARI Geldi. Özgür hoca ne kadarlık Domuz eti kullanıldığı belli DEĞİL diye.

Benim düşüncem hala aynı.

Gelin MATEMATİK yapalım: BİNDE bir değil tam YÜZ katı BİNDE YÜZ, yani %10 Domuz eti kullanmış olsunlar:

Köfte Maliyetleri 1000 Birim olsun. Kira, Çalışan, Elektrik vs vs maliyetleri 4000 Birim olsun. Toplam maliyet 5000 Birim olsun.

Domuz eti normal etin yarısı kadar pahalı olsun (ki kesinlikle değil). Bu durumda 1000 birimlik et maliyeti 950 Birim. Toplam Maliyet 5000 değil 4950 Birim olur!

Siz bana bu işletmenin maliyeti 5000’den 4950’ye indirmek için BİLEREK ve İSTEYEREK böyle bir RİSK mi aldığını söylüyorsunuz?

Bir düşünelim derim!”

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu