Haber

STK’ların deprem bölgesinde yardım seferberliği sürüyor

Sivil toplum kuruluşları (STK), Kahramanmaraş’ta depremden etkilenen bölgede yaraların sarılması için insani yardım çalışmalarını sürdürüyor.

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde aşevi kuran Miras Kudüs Derneği, ürettiği sıcak çorbaları, başta depremzedeler olmak üzere arama kurtarma ve yardım çalışması yapan ekiplere portatif araçlarla ulaştırıyor.

Dernek, depremden etkilenen il ve ilçelere bugüne kadar 8 tır ve 2 tır gıda, ilaç, giyecek, battaniye, ısıtıcı, soba gibi ihtiyaç malzemeleri gönderdi. Dernek Genel Başkanı Muhammet Demirci ve beraberindeki heyet, bölgeye ihtiyaç malzemelerinin sevk ve dağıtımını gerçekleştirdi.

Kudüslü Müslümanların Mescid-i Aksa ve diğer camilerde başlattığı yardım kampanyalarının ilk etabında toplanan 1 tır battaniye depremzedelere teslim edildi. Kudüs’te yardım kampanyaları devam ediyor.

Enderun Eğitim Vakfı, depremzedelerin sıcak yemek, yeme-içme, giyecek, ısınma, barınma, ulaşım ve sağlık gibi ihtiyaçlarının karşılanması için 750 kişilik bir grupla çalışmalarını sürdürüyor.

Vakıf bugüne kadar 21 adet su, çay, yağ, pasta, bisküvi, süt, mama, makarna, kahvaltılık, çocuk bezi, hijyen malzemeleri, kadın ve erkek iç giyim, battaniye, çorap, soba, odun, ilaç ve kefen yardımında bulundu. AFAD ve işbirliği yaptıkları sivil toplum kuruluşlarına 5 tır, 2 minibüs ve 5 araç gönderdi. Vakıf, afet bölgelerine yaklaşık 160 bin acil durum malzemesi, 195 bin su ve içecek, 210 bin besin maddesinin temini ve dağıtımında etkin rol oynadı.

Kahramanmaraş’a gönderilen gezici araçla İskenderun’da kurulan iki aşevinde yaklaşık 22 bin sıcak yemek ikramı yapıldı. Aşevleri, günlük 4.500 öğün yemek kapasitesiyle depremzedelere hizmet vermeye devam ediyor.

Gönüllüler gittikleri illerde depremzedelerin bölgeden taşınması, barınma, barınma, barınma, giyecek ve gıda gibi ihtiyaçlarının karşılanması için etkin bir şekilde çalışıyor. Konya, Kayseri, Kırşehir, Aksaray ve Nevşehir’deki yurtlar, vakıf binaları ve misafirhaneler depremzedelerin hizmetine açıldı.

Bu konuda yaklaşık 700 depremzedeye destek veren vakıf, Kayseri’de kreş ve anaokulunda derslikler açtı. Ankara’daki rehabilitasyon merkezi ile yapılan iş birliği kapsamında depremzedelere ücretsiz olarak psikolog, fizyoterapi ve çocuk eğitim desteği veriliyor.

Öte yandan gönüllülerin topladığı 4 milyon 100 bin lira da AFAD, Kızılay, İHH gibi kuruluşlar aracılığıyla depremzedelere ulaştırıldı.

Anda Derneği’nden Hatay’da seyyar aşevi

Anda Derneği depremden etkilenen bölgelerde 2 bin 300 görevli ile çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra Hatay’da portatif aşevi kuruldu. Gönüllülerin çadır kurup yardım dağıttığı çalışmalarda sağlık ve psikososyal destek grubu da görev aldı.

Toplanan 90 TIR yardım malzemesi AFAD koordinasyonunda depremzedelere ulaştırılırken, bölgeye gönderilmek üzere yardım toplanmaya devam ediliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu