Haber

Uğur Kurt cinayeti davasında Servet Yılmaz’dan detaylar

AYM, Mayıs 2014’te Okmeydanı’ndaki protesto sırasında Uğur Kurt’un polis kurşunuyla öldürülmesi davasında yeniden yargılama kararı aldı. 3 yıl süren dava sonunda polis memuru Sezgin Korkmaz 1 yıl 8 hapis cezasına çarptırıldı. “taksirle ölüme sebebiyet vermek” suçundan aylarca hapis cezasına çarptırıldı. Karar üzerine Kurt’un ailesi 2018’de Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu. AYM heyeti oybirliğiyle davanın yeniden görülmesine karar verdi.

T24 yazarı Tolga Şardan, 5 yıllık meslek hayatında genellikle polis memuru Sezgin Korkmaz’ın müdürlük şoförlüğü yaptığına dikkat çekerek, davaya atanan müfettişlerin sahada tecrübesiz memur çalıştırmanın sakıncalarına da değindiklerini belirtti. Şardan, “Uğur Kurt’u vuran polis ve cezadan sağ kurtulan emniyet müdürlerinin mesleki kariyeri” başlıklı yazısında, müfettiş raporlarındaki bir başka ayrıntıyı daha gündeme getiren Şardan, “Müfettişlerin soruşturmaları sırasında Okmeydanı’ndaki gelişmeleri takip etmenin yanı sıra. , polis güçlerinin olay mahallindeki sevk ve idaresini bizzat yürüttüler.Resmi yazı ile görevlendirilen Şişli’den sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı ve Şişli İlçe Emniyet Müdürü’nün görevden alınmadığı belirlendi. Raporda adı geçen İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı’nın bugün Ankara’da Emniyet Müdürü olan Servet Yılmaz olduğunu hatırlatan Şardan, Genel Disiplin Kurulu’nun görevden alındığını bildirdi. Emniyet Müdürlüğü, ihbara rağmen Yılmaz’a ceza vermedi.

Sardan’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Müfettişler hazırladıkları disiplin raporunda, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı ve İlçe Emniyet Müdürü’nün görevi ihmal ettikleri iddiasıyla disiplin cezasına çarptırılmalarını talep ettiler.

Yukarıya linkini bıraktığım yazıda daha fazla detay olsa da sonucu tekrar hatırlatayım. Emniyet Genel Müdürlüğü Disiplin Kurulu söz konusu dosyayı görüşerek karara bağladı. Kurul, müfettişlerin ‘görev ihmali’ tespit ettiği polis müdürlerinin cezalandırılmamasına karar verdi.

Ceza almaya gerek olmadığı dönemde İstanbul’da Emniyet Müdür Yardımcısı olan isim, bugünkü Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz’dır.

O gün hakkında ‘kınama’ cezası verilseydi, Yılmaz’ın bugünkü konumuna gelmesi mümkün olmayacaktı. Bu arada Yılmaz önce Kahramanmaraş Emniyet Müdürü oldu. O zamanlar Emniyet Müdür Yardımcısıydı. Halen Ankara Emniyet Müdürüdür.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun karakoldaki A Takımı’nın başındaki iki isimden biri.

Özellikle internet ortamında Google arama motorlarında arama yaparak Yılmaz hakkında birçok açık kaynak bilgiye ulaşmak mümkündür. Hukuk Büroları eski Genel Başkanı Sinan Ateş’in Ankara’da öldürülmesiyle başlayan sürecin merkezindeki isimlerden biri.

Ne de olsa Büyükteç’in takipçileri artık Yılmaz’ı çok iyi tanıyor. Birçok makaleye konu olmuştur.

Sonuç olarak, ülkede tek başına yaşayan bir kişi, iki yaşındaki oğlunu bir acemi polisin tabancasından çıkan kurşunla birdenbire yetim bıraktı; Olaydan bizzat sorumlu olan bir obur, cezadan kurtulur ve mesleğinde zirveye tırmanır.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu