Ekonomi

“5. Hayatımız Madencilik Çalıştayı” Afyonkarahisar’da başladı

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, çevreyi ve doğayı korumanın sadece çevre kuruluşlarının ya da çevrecilerin sorumluluğunda olmadığını belirterek, “Çevremize zarar vermememiz ve hem madencilik hem de mermer madenciliğinde Sıfır Atık Projesi’ni hayata geçirmemiz gerektiğini düşünüyorum. “

Karacabey, Afyonkarahisar’da bir otelde başlayan “5. Hayatımız Madencilik Atölyesi”nde madenlerin yaşamın bir modülü olduğunu söyledi.

Maden çıkarılan birçok alanın aynı zamanda orman olduğunun görüldüğünü belirten Karacabey, şöyle konuştu:

“Ormanlar hayatımızın vazgeçilmezi, nefes almamız için oksijen kaynağıdır. Saf su kaynağı ve çevrenin vazgeçilmezi olan ormanlarımızı, madenciliğimizin değeriyle kıyaslamak bile doğru değildir. Çünkü birbirlerinin alternatifi değiller. Türkiye’de ortalama olarak dikilen fidanlar 120 yıl sonra orman alanına dönüşebiliyor. Aslında madencilikle birlikte “Ormanlar hiçbir şekilde birbirine düşman değil. Ormancılık ve madencilik bir arada yürütülebilir ve birbirine zarar vermeden, olumsuz etkilemeden sürdürülebilir. Gerçekleri kamuoyuna ve topluma hep birlikte anlatma konusunda önemli bir sorumluluğumuz olduğuna inanıyorum.”

-“Mermer ocaklarında atık ortalaması yüzde 95”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen Sıfır Atık Projesi’nin madencilikte slogan olarak benimsenmesi gerektiğini belirten Karacabey, şöyle konuştu:

“Mermer ocaklarında ortalama atık yüzde 95. Biz her zaman yüzde 5 verimle çalışıyoruz. Bu mermer atıklarını değerlendirmemiz gerekiyor. Toplumun üzerimizdeki haklı baskısını da zaman zaman ortadan kaldırmamız gerekiyor. Çevreyi ve doğayı korumak.” Bu sadece çevre kuruluşlarının veya çevrecilerin sorumluluğunda olan bir konu değil, “Çevremize zarar vermememiz ve Sıfır Atık Projesini hem madencilikte hem de mermerde hayata geçirmemiz gerektiğini düşünüyorum.”

Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya da Türkiye’nin ekonomik büyümesini sürdürdüğünü belirterek, 2021, 2022 ve 2023 yılı ihracat rakamlarını paylaştı.

Madencilik ve Petrol İşleri Genel Müdürü Arslan Narin, 12. Kalkınma Planı hedef ve politikalarına ulaşmak için çalışmalarını sürdürdüklerini, maden üretiminin artırılması için kurum ve paydaşlarla birlikte çalıştıklarını söyledi.

Programa Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Çetinkaya ve Ege Maden İhracatçıları Birliği İdari Yöneticisi katıldı. Konsey Lideri İbrahim. Alimoğlu da bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından çalıştay oturumlarla devam etti.

tavas-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu